Торт "Шахова дошка"

Торт вдалий з категорії - торти на день народження татові. Ніжний, повітряний крем, хороший бісквіт, мені подобається поєднання - трохи бісквіта + більше крему, в цьому торті якраз таке. Виглядає красиво. Працювати з таким тортом було цікаво!

Інгредієнти

бісквіт

  • Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Какао-порошок - 50 г
  • Вода (гаряча) - 50 мл
  • Олія - ​​50 мл
  • Розпушувач тіста - 8 г
  • Ванільний цукор - 8 г
  • Сіль (щіпка)

крем

  • Маскарпоне - 500 г
  • Вершки (для збивання (33%)) - 500 мл
  • Молоко - 150 мл
  • Цукрова пудра - 150 г
  • Желатин - 20 г
  • Ванільний цукор - 8 г
  • Какао-порошок (для прикраси) - 3 ст. л.

Час приготування: 300 хвилин

Кількість порцій: 10

Борошно, какао-порошок, розпушувач - все просіяти і перемішати.
Жовтки відділяємо від білків. Білки збиваємо з дрібкою солі, потім додаючи поступово 1/5 цукру до піків. Жовтки збиваємо, додаємо гарячу кип'ячену воду, ванільний цукор, цукор, що залишився, збиваємо до світлої маси.
Акуратно змішуємо желткову і білкову маси, додаємо борошняну суміш, ретельно перемішуємо, в кінці - олія.
Форму 26 см, застилаємо папером для випічки дно, виливаємо наше тісто, прокручуємо форму з тістом, щоб більш рівномірно розподілилося тісто, випікати при 180 гр. 40-45 хвилин. Охолоджуємо. Обрізаємо верхівку, залишаючи нижній корж приблизно 2 см.
Далі приступаємо до найцікавішого. Потрібно нижню частину бісквіта нарізати на "круги" - приблизно по 2 см. Можна користуватися підручними засобами (тарілками, іншими формами). У мене нічого такого не виявилося, пошкодувала, що немає циркуля. Взяла папір для випічки і намалювала там кола, потім, прикладаючи форму до бісквіту вирізала потрібні кола.
Таким чином бісквіт повинен бути розділений на дві частини, що складаються з декількох кіл.
Готуємо крем: Желатин замочуємо в холодному молоці. Сирний сир збиваємо з ванільним цукром, з більшою частиною цукрової пудри. Желатин прогріваємо до розчинення, змішуємо з сирною частиною. Охолоджені вершки збиваємо з цукровою пудрою до густоти. Акуратно перемішуємо обидві частини, щоб вершки не втратили пишність і легкість.
Роз'ємну форму застилаємо харчовою плівкою, укладаємо туди нашу обрізану верхівку. Змащуємо нашу "верхівку" кремом, укладаємо перший шар "бісквітних кіл".
Заповнюємо кремом.
Потім укладаємо другий шар бісквіту, також заповнюємо кремом.
Також заповнюємо все кремом, змащуємо зверху, прибираємо в холодильник до застигання. У мене пішло на застигання пара годин. Знімаємо стінки форми, акуратно знімаємо плівку, перекладаємо на тарілку.
З паперу нарізала смужки шириною. 2 см. Укладаємо їх на верх торта. Через одну - прибираємо смужки. Укладаємо тепер поперек також смужки, через одну прибираємо. Повинні вийти квадратики між смужками.
Повинні вийти квадратики між смужками.
Щедро присипаємо їх какао-порошком через ситечко.
Акуратно знімаємо всі смужки. Має вийти. так:
Потім нові смужки укладаємо на квадратики з какао, закриваючи тим самим їх.
І також поперек робимо. Повторюємо процедуру з посипкою. Також акуратно знімаємо наші смужки.
Милуємося результатом.
Власне, наш торт на день народження татові готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі