Рецепт шоколадно-горіховий

Бісквітний торт з шоколадними бісквітними коржами, крихкими коржами з пісочного тіста з горіховим безе і кремом з вареного згущеного молока! Солодко, насичено, шоколадно, горіхово!

Інгредієнти

шоколадний бісквіт

  • Кефір (кімнатної температури) - 220 мл
  • Сода - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 180 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
  • Какао-порошок - 45 г

коржі з горіховим безе

  • Маргарин - 160 г
  • Жовток яєчний - 3 шт
  • Сода гашена оцтом - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Білок яєчний - 3 шт
  • Цукор - 160 г
  • Горіхи волоські (+ 2 ст.л. для прикраси торта) - 120 г
  • Сіль - 1 пуч.

крем

  • Молоко згущене (варене, 640 грам) - 2 бан.
  • Масло вершкове - 150 г
Шоколадний бісквіт: до кефіру кімнатної теператури додати соду, перемішати і дати постояти хвилин 5-7. Цукор і яйця збити до світлої, пишної маси. Влити кефір з содою до яєчної суміші.
В окремій мисці з'єднати борошно і какао, перемішати.
Поступово всипаючи борошняну суміш, ретельно перемішати тісто (по консистенції, приблизно, як на оладки).
Викласти тісто у форму (діаметр 20 см, дно я застелила пергаментом, боки змастила олією).
Надіслати випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин (готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою). Готовий бісквіт виймаємо з духовки, даємо йому охолонути.
У остиглого бісквіта акуратно зрізаємо верхівку що піднялася (залишаємо її для подальшої прикраси торту) і розрізаємо бісквіт на 2 коржі.
Пісочні коржі з горіховим безе: в мисці з'єднуємо шматочки маргарину, яєчні жовтки (білки прибираємо в холодильник), додаємо соду, погашену оцтом. Додаємо борошно і починаємо руками замішувати тісто.
До тих пір, поки шматочки і крихти не будуть зігнані в кулю, тісто стане гладким і м'яким.
До холодних білків додаємо цукор і щіпку солі. Збиваємо до міцних піків. У блендері подрібнюємо волоські горіхи, щоб залишилися невеликі шматочки. Додаємо подрібнені горіхи до збитих білків і декількома рухами акуратно перемішуємо.
Ділимо тісто на 2 частини. Одну частину розподіляємо по дну форми (мені було зручно робити це руками, але можна і розкачати на пергаменті, діаметр форми 20 см). Зверху викладаємо половину збитих білків з горіхами, акуратно розподіляємо по поверхні, залишаючи приблизно по 1 см краї чистими.
Відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 15-17 хвилин (орієнтуємося на золотистий верх і краї пісочного коржа). Готовий корж виймаємо з духовки і акуратно звільняємо від форми. Він крихкий, так що діємо акуратно. Так само випікаємо другий пісочний корж з горіховим безе.
крем: з'єднуємо варене згущене молоко і м'яке вершкове масло. Збиваємо міксером до гладкого, кремового стану.
Для прикраси торта: в блендері подрібнюємо шматочки остиглого шоколадного бісквіта, який ми зрізали з верхівки, і, приблизно, 2 ст. л. волоських горіхів.
Збираємо торт: шоколадний корж, далі приблизно 2 ст. л. крему, розподіляємо по всій поверхні. Потім зверху акуратно кладемо пісочний корж з горіховим безе, знову 2 ст. л. крему. Потім шоколадний бісквіт, крем і крайній корж - пісочний з горіховим безе.
Покриваємо боки і верх торту кремом.
Прикрашаємо боки і верх торту горіхово-бісквітною крихтою. Прибираємо наш бісквітний торт шоколадний в холодильник на 7-8 годин.
Всім приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі