Рецепт шоколадно-вершковий

Смачний бісквітний торт шоколадний з найніжнішої вершковою серединкою, ароматним шоколадним бісквітом в муссово-шоколадному обрамленні. Ще один привід зварити чашку ароматної кави, включити новорічні вогники на ялинці і поставити улюблену мелодію! Пригощайтеся!

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт

  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор - 100 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Шоколад темний - 50 г
  • Какао-порошок - 20 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 160 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Вода - 100 мл
  • Яйце куряче (С0) - 1 шт

Мус з білого шоколаду

  • Шоколад білий - 100 г
  • Вершки (жирність 35%) - 250 мл
  • Загущувач для вершків - 1 пакет

Шоколадний мус

  • Яйце куряче (С1) - 2 шт
  • Цукор - 80 г
  • Крохмаль кукурудзяний - 30 г
  • Молоко (350 + 50) - 400 мл
  • Шоколад темний - 200 г
  • Желатин (з невеликою гіркою) - 1 ст. л.
  • Вершки (жирність 35%) - 250 мл

Глазур

Просіяти пшеничне борошно з розпушувачем тіста, какао-порошком. Розтерти вершкове масло з цукром, додати ванільний цукор, розтоплений і охолоджений до кімнатної температури шоколад, перемішати, збити міксером на середній швидкості. Додати куряче яйце, збити.
Всипати борошняну суміш в олійно-яєчну в 3 прийоми, чергуючи з водою (в 3 прийоми), вимішуючи міксером (не збивати!). Отримане однорідне тісто консистенції негустий сметани вилити в попередньо змащену вершковим маслом форму діаметром 24 см (дно застелити папером для випічки). Тісто у формі злегка струсити, щоб вийшли на поверхню бульбашки повітря і в готовому тісті було менше пустот. Випікати при температурі 180 С в розігрітій духовці до готовності (проба ну суху лучину).
Для приготування мусу з білого шоколаду розтопити шоколад на водяній бані, постійно помішуючи. До кипіння не доводити! Якщо шоколад не дуже хорошої якості, то розтопити його в додаткових 50 мл молока або вершків. Збити 250 мл вершків з загустителем для вершків до м'яких піків, потім ввести в три прийоми, перемішуючи ложкою від низу до верху, охолоджений до кімнатної температури ганаш (суміш вершків і білого шоколаду).
 
Застелити дно і боки форми (діаметр 16-18 см) ацетатної плівкою або щільним файлом, залити приготовленим мусом, помістити в морозилку не менш, ніж на 3 години. Перед використанням звільнити форму від кільця, зняти смужки з бічних сторін торта.
Для приготування шоколадного мусу приготувати заварну основу. Для цього змішати крохмаль з 1-2 ст. л цукру із загальної кількості, вбити яйця, розтираючи до тих пір поки не залишиться грудочок. Цукор, що залишився, всипати в молоко (350 мл), перемішати, довести до кипіння. Тонкою цівкою, помішуючи яєчно-крохмальну масу, влити в неї гаряче молоко (не кипляче!), Потім перелити назад в каструльку і проварити до загустіння і перших "бульбашек". Потім зняти з вогню і охолодити або на водяній бані (змінюючи воду) при постійному помішуванні, або накрити харчовою плівкою і охолодити.
Розтопити шоколад на водяній бані, злегка остудити, збити разом з заварної основою (температура продуктів повинна бути приблизно однакова). Збити вершки до піків, поставити в холодильник. Розчинити желатин в молоці, підігріти до розчинення желатину, не кип'ятити! Влити желатин в крем, розмішати. Збиті вершки обережно перемішати з кремом.

Охолоджений бісквіт підрізати до потрібної висоти, викласти на дно рознімної форми. Бока форми прокласти щільним файлом. Бісквіт в міру вологий, але для любителів "мокрих" тортів - зробити просочення коржа охолодженою солодкою кавою.
Підготовлену заморожену основу викласти по центру торта, зверху залити шоколадним мусом. Надіслати наш бісквітний торт шоколадний в холодильну камеру на ніч.
Для декору використовую розтоплений шоколад і сніжинки. Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі