Торт "Слов'янка" зі смородиною

Шалено ніжний і оригінальний бісквітний торт! Не складний у приготуванні, але дуже смачний! Оригінальний крем з халвою, доповнює кислинка і аромат чорної смородини. Спробуйте!

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 6 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Крохмаль - 30 г

крем

  • Молоко згущене - 170 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Ванілін - 1 пакет
  • Халва - 60 г
  • Смородина чорна (протерта з цукром) - 9 ст. л.
  • Жовток яєчний - 3 шт
  • Вода - 70 мл

оформлення

  • Глазур (шоколадна) - за смаком
  • Посипання кондитерська (для оформлення) - за смаком

Час приготування: 120 хвилин

Для торта треба спекти 3 бісквітних коржа. Кожен корж краще збивати окремо. Треба розділити склянку борошна і склянку цукру на 3 рівні частини. На кожен корж йде 2 яйця і 10 г крохмалю. Яйця збиваємо з цукром до білої повітряної маси (не менше 5 хвилин), потім акуратно додаємо борошно і крохмаль. Виливаємо тісто в круглу форму вистеленную промасленим пергаментом.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів до злегка коричневого кольору, хвилин 10. Важливо не пересушити бісквіт.
Коржам даємо охолонути.
Зваримо крем. Згущене молоко розведемо водою і доведемо до кипіння. Тонкою цівкою вливаємо перемішані жовтки і інтенсивно мішаємо щоб маса не пригоріла. Уварюємо до консистенції густої сметани 3-4 хвилини. Даємо охолонути і вбиваємо вершкове масло разом з ваніліном. Масло має бути кімнатної температури. Повинен вийти густий, блискучий крем.
Потім протираємо через сито халву і додаємо її в крем. Добре перемішуємо.
Збираємо торт. Корж змащуємо 3 столовими ложками смородини протертою з цукром (таку смородину я заготовлював з літа і зберігаю в холодильнику).
Потім на смородину наносимо шар крему і так далі.
Зверху торт рясно змащуємо кремом з усіх сторін.
Прикрашаємо наш бісквітний торт глазур'ю і декоративної посипкою за вашим смаком. Охолоджуємо в холодильнику не менше 2 годин і подаємо до столу. Дуже смачно!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі