Торт "Спартак" з абрикосами

Пропоную приготувати дуже ніжний і смачний медовий торт "Спартак", також його називають як шоколадний медовик! Коржі виходять пишними і повітряними, какао надає насичений шоколадний смак і колір. А крем зі сметани і вершків з додаванням цукрової пудри - це ванільна ніжність, яка відмінно поєднується з шоколадними коржами, просочуючи їх! Також я додала консервовані абрикоси, які надають якусь кислинку торту. Спробуйте готувати такі торти на день народження - вам сподобається!

Інгредієнти

тісто

  • Мед - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Цукор - 160 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сіль (щіпка) - за смаком
  • Какао-порошок - 2 ст. л.

крем

  • Вершки (жирністю від 33%) - 100 мл
  • Сметана (у мене 20%) - 400 г
  • Цукрова пудра (у мене з натурального ваніллю) - 3 ст. л.
  • Загущувач для вершків
  • Абрикос (консервований для прошарку) - 250 г

декор

  • Мандарин - 1 шт
  • Абрикос (консервований) - за смаком
  • Цукрова пудра - за смаком
Підготуємо продукти для медового тіста. Яйця я дістаю за годину до готування (щоб були кімнатної температури). У вогнетривкої мисці з'єднати масло, мед і цукор. Поставити на водяну баню хвилин на 10, цукор частково розтане.
Далі по одному додаємо яйця і швидко вмішуємо в гарячу масу. Потім соду гасимо лимонним соком, додаємо до яєчно-цукрової маси. Добре перемішуємо.
Просіваємо борошно з какао. І частинами додаємо до ще гарячій масі. Вмішуємо лопаткою. Тісто в результаті дуже липке, але борошно краще не додавати! Так коржі в результаті будуть повітряними і м'якими. Накриваємо тісто харчовою плівкою і прибираємо на півгодини відпочити в холодильник.
Тісто відпочило, стало більш щільним, але як і раніше липке. Ложкою беремо тісто і на подпилённом пергаменті починаємо розгортати (пріпиліте тісто зверху, а також качалку). Розкачуємо тонко.
Потім я за допомогою кришки намічаю необхідний діаметр (у мене 18 см), і тісто наколюю виделкою. Випікаємо 5 хвилин при 200 градусах. Корж буде м'який, не перетримайте!
У мене вийшло 8 коржів, діаметром 18 см. Також нам знадобляться і обрізки (подрібнити в крихту для обсипання торта). Повністю охолоджуємо коржі. Коржі виходять не нудотно-солодкими. Якщо любите послаще додайте більше цукру.
Готуємо крем. Холодні вершки і сметану змішуємо. Додаємо цукрову пудру (у мене з натурального ваніллю). Я додала 3 ст. л., але ви регулюйте на свій смак. Збиваємо міксером, як тільки маса почне густіти, додаємо загущувач вершків і збиваємо ще до бажаної густини. Крем готовий. Коржі охололи. Також половинки абрикосів я розрізала уздовж навпіл. Все готово, збираємо торт. Чергуючи корж-крем-шар абрикосів. В наступний корж абрикоси не додаю. І так через один корж: з абрикосом, без абрикосів.
Залишками крему обмазую верх і боки торта, і обсипаю подрібненими крихтами від коржа. Прибираємо в холод просочитися мінімум на 3 години.
Перед подачею прикрашаємо часточками абрикоса, мандарином і цукровою пудрою.
А ось наш медовий тортик в розрізі! Дуже соковитий і смачний!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі