Торт "Тбіліський ідеал»

Дуже довго сумнівалася - чи виставляти цей медовий торт. Не вмію я торти красиво оформляти, але він вийшов таким смачним і так сподобався сім'ї, що  я вирішила виставити рецепт торту. Буду рада, якщо він комусь стане в нагоді. Медовий тортик нескладний і дуже смачний. Торт виходить величезний. Для торта для сімейного чаювання зменшите кількість продуктів в 2 рази. Кухня: Грузинська

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (Стакан 250 мл.) - 7 скл.
  • Яйце куряче - 6 шт
  • Цукор - 2,5 скл.
  • Мед - 3 ст. л.
  • Сода гашена оцтом - 1,5 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Сіль - 1 пуч.

крем

  • Молоко згущене (варене) - 3 бан.
  • Масло вершкове - 300 г
  • Горіхи волоські (мелені) - 2 скл.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 15

Викласти в ємність для збивання вершкове масло і залиште в теплі. Яйця збити з цукром і сіллю, поки маса не збільшиться в об'ємі і не побіліє. Додати ванільний цукор і гашену соду, мед і потроху всипати борошно, замішуючи еластичне тісто.
У рецепті було написано, що тісто треба розкачати качалкою. Я додала борошна на 2 склянки більше, але тісто для розкочування все-одно не вийшло.
На змащене маслом деко (у мене 33 * 34) викласти 1/3 частину тіста. Розправити руками, щоб тісто лежало рівномірно. Товщина коржа 0,3-0,4 мм. і випікати по одному в духовці, розігрітій до 180 градусів, 12-14 хвилин. Не пересушить коржі.
Готовий корж прикрити рушником на 5-7 хвилин. Розрізати на 4 рівних частини і відправити остуджувати.
Збити розм'якшене масло до білого кольору, потроху додавати згущене молоко, не припиняючи збивати. Прибрати на холод. Крем вийшов густий і дуже смачний.
Підрівняти коржі ножем.
Збираємо торт. Кожен корж змащуємо кремом і посипаємо меленими горіхами. Я додала кислувату сливу з домашнього компоту. Вона додала смачний фруктовий акцент. Додавати її чи ні, вирішувати вам. В оригіналі рецепта її немає. Обрізки коржів розкришити. Я змішала з частиною крему і промазала боки. Зверху додала крем. Надіслати наш медовий торт на просочення на ніч.
І розріз. Приємного вам чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі