Торт "Тетянин день"

Пропоную вам спробувати горіховий торт з насиченим горіховим смаком і ароматом в поєднанні з найніжнішим заварним кремом! Рецепти тортів дуже смачні.

Інгредієнти

бісквіт

  • Горіхи волоські - 100 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукор - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
  • Ванільний цукор - 1/2 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1/2 ч. л.

крем

  • Молоко згущене (стандартної банки 380 г) - 1/2 бан.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 120 г
  • Ванільний цукор (за смаком)
  • Горіхи волоські (для прикраси)

Час приготування: 60 хвилин

Горіхи злегка обсмажуємо на сковороді. Подрібнюємо в блендері.
Яйця, цукор, ванільний цукор збиваємо до пишної світлої маси. Всипаємо горіхи, просіяне борошно, розпушувач.
Перемішуємо, я робила на мінімальній швидкості міксера.
Виливаємо тісто в деко, застелене пекарським папером. У мене деко 34 * 24 см.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15 - 20 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Поки випікається корж, готуємо крем. У сотейнику змішуємо згущене молоко і яйце. Перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і варимо, постійно помішуючи до загустіння. Крем спочатку стане рідким, а потім почне густіти. Коли він стане консистенції густої сметани, можна знімати. У готовий крем додаємо ванільний цукор і вершкове масло.
Збиваємо міксером до однорідної кремоподібної маси. Крем готовий. Цей крем хороший тим, що його не треба попередньо охолоджувати, щоб з'єднати з вершковим маслом і наносити крем на коржі можна ще теплим. Він загусає в міру остигання.
Корж розрізаємо на три частини, зрізаємо нерівні краї. Їх можна залишити на посипання торта. У мене нічого не залишилося, все з'їв мій маленький дегустатор :)
Коржі промазуємо кремом. Крем наносимо густим шаром. У мене залишилася 150 грамова баночка крему, її можна зберігати кілька днів у холодильнику.
Верх і боки торта можна посипати меленими горіхами, шоколадом, обрізками коржів. Різати і насолоджуватися можна відразу.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі