Торт "Весняний каприз"

Привіт, шановні. Я до вас сьогодні з дуже смачним весняним тортиком, дуже ніжним, м'яким і просто чарівним на смак! Бісквітні коржі, лимонний корж з легкою кислинкою, ніжний сметанний крем + крем з зефіром, персики в начинці. Я думаю таке поєднання мало кого залишить байдужим. Цей бісквітний торт на день народження я спекла своєї улюбленої матусі. Торт виходить величезний. Заходьте дорогі, я вас тортом пригощу.

Інгредієнти

Для бісквітних коржів

  • Яйце куряче - 8 шт
  • Цукор - 300 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.

Для лимонного коржа

  • Яйце куряче - 3 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
  • Лимон - 1 шт
  • Олія - ​​100 мл
  • Цукор - 150 г
  • Сік лимонний - 60 мл
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

Для сметанного крему

  • Сметана (сметана 20-25% жирності) - 800 г
  • Цукор - 150 г
  • Лікер (лікер лимончелло за смаком. Можна додати ванільний цукор або іншу есенцію.) - 2 ст. л.

Для зефірно-масляного крему

  • Молоко згущене - 1 бан.
  • Масло вершкове - 360 г
  • Зефір (зефір з будь-яким смаком за бажанням. У мене був журавлинний.) - 8 шт
  • Персик (персики йдуть для прошарку. У мене банку 800 м) - 1 бан.

Для оформлення

  • Вершки (не менш 33% жирності.) - 500 мл
  • Цукрова пудра (за смаком) - 5 ст. л.

Час приготування: 300 хвилин

Кількість порцій: 8

Приступимо до приготування 2-х бісквітних коржів. Для кожного коржа 4 яйця збити з 150 г цукром до збільшення в обсязі в кілька разів.
Ось приблизно так..
150 г борошна змішати з 1 ч. л. розпушувача і просіяти в яєчну масу. Акуратно перемішати міксером на малих обертах.
Вилити тісто в змащену маслом і обсипану борошном форму і випікати в попередньо нагрітій до 180 ° С духовці близько 40 хв до сухої скіпки. Форма діаметром 26 см.
Готовий бісквіт остудити на решітці. Таким же чином спекти і другий бісквітний корж.
З великого лимона необхідно зняти цедру і вичавити сік. Яйця збити з цукром до збільшення об'єму в кілька разів. Не припиняючи збивати тонкою цівкою влити лимонний сік і олію без запаху, хорошої якості.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в тісто. Акуратно перемішати міксером. Тісто має вийти середньої густоти. Цього разу у мене пішло 170 г борошна. В останню чергу додати цедру лимона і акуратно вмішати лопаткою в тісто.
Вилити в змащену маслом і посипану борошном форму і випікати при 180 ° С до готовності. Остудити на решітці. Лимонний корж виходить трохи щільніше бісквітного, з приємною кислинкою і ароматом лимона. Ось така стопка коржів вийшла. Я зазвичай печу напередодні ввечері, щоб вони постояли близько доби в спокійному стані. Це необхідно для того, щоб бісквіт можна було розрізати і просочити кремом. Тоді він не кришиться і при просочуванні не розвалиться.
Приготуємо сметанний крем. Сметану збити з цукром. В кінці додати лікер або ароматизатор на ваш смак. Я додала лікер Лимончелло.
Інгредієнти для зефірно-масляного крему. Персики необхідно відцідити від сиропу і порізати тонкими пластинками. Згущене молоко я попередньо зварила. Можна взяти готове, але обов'язково варене. Вершкове масло має бути кімнатної температури! Зефір розібрати на половинки і поставити в мікрохвильовку на максимальну потужність на 1-2 хв. Він почне здуватися... розм'якшиться... значить можна виймати..
Помістити розм'якшений зефір в чашу для збивання і добре збити міксером. Додати згущене молоко, продовжуючи збивати на високих обертах... Коли маса стане практично однорідною додати розм'якшене вершкове масло. Все добре збити. Крем виходить дуже - дуже смачним! Він не потребує додаткових ароматизаторів і що мені ще дуууже в ньому подобається - крем не розтікається і його можна покласти таким шаром яким хочеться. І що важливо, що він виходить не нудотно-солодким, а з легкою кислинкою!
Приступимо до складання торта. Всі три коржа розрізати на 2 половинки. Викласти на стіл. Кожну половинку добре промазати сметанним кремом. Крему виходить багато, тому можна накладати його товстим шаром. Залишити на деякий час, щоб крем трохи вбрався.
На блюдо викласти кілька ложок зефірно-масляного крему і розмазати по поверхні. На нього укласти перший бісквітний корж (2 половинки). На корж викласти половину зефірно-масляного крему і розподілити по поверхні. Зробити це дуже легко, тому що крем не стікає з боків.
На крем укласти нарізані персики. Зверху викласти лимонний корж (2 половинки). І також намазати зефірно-масляним кремом. Викласти персики, що залишилися. Зверху викласти бісквітний корж. Ось така заготовка вийшла.
Для оформлення охолоджені вершки збити з цукровою пудрою. Обмазати боки і верх торту. Прикрасити за бажанням. У моєму випадку я обмазала боки вершками, а зверху завдала візерунок насадкою "листочок".
А верх прикрасила трояндочками. Можна прикрасити по своєму смаку і бажанням! Готовий торт залишити для просочення на кілька годин, але краще звичайно на ніч, що я і зробила.
Торт виходить просто величезний! Більш 3 кг вагою... дуже смачний і ніжний, просто тане в роті. Торт благополучно переніс транспортування в інше місто, і ось шматочок. Можливо опис вийшло довгим, але насправді все робиться просто і швидко. Цей бісквітний торт дуже смачний! Пригощайтеся!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі