Торт "Вишня в шоколаді"

У мене сьогодні святковий - 400-й рецепт! А без чого Ювілей - не ювілей, який до того ж, збігся з наступаючим Новим роком? Правильно, без ювілейного торта! Тому, я до вас зі справжнісіньким святковим тортом. "Вишня в шоколаді" - це класика смаку, справжня насолода для шокоголіков і любителів солодощів! Бісквітний торт - категорія рецепту.

Інгредієнти

Шоколадний бісквіт:

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Шоколад темний - 50 г
  • Масло вершкове - 10 г
  • Цукор - 65 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 30 г
  • Борошно мигдальна - 30 г
  • Ваніль - 1 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Вишня (в'ялена) - 50 г
  • Лікер (вишневий або мигдальний) - 1 ст. л.

Шоколадний мус:

  • Шоколад темний - 250
  • Вершки - 300 г
  • Білок яєчний - 2 шт
  • Желатин (у мене листовий) - 12 г
  • Цукрова пудра - 50 г

Вишневе конфі:

  • Вишня - 200 г
  • Пюре ягідне (вишневе) - 125 г
  • Цукрова пудра - 55 г
  • Пектин (або кукурудзяний крохмаль) - 16 г

Шоколадний гляссаж:

  • Вода - 75 г
  • Цукор - 150 г
  • Сироп глюкози (або інвертний сироп) - 150 г
  • Молоко згущене - 100 г
  • Шоколад темний - 150 г
  • Желатин (листовий) - 12 г

Для оформлення:

  • Сироп глюкози - 2 ст. л.
  • Вишня (для коктейлю)
  • Мигдаль - 25 г

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 12

Шоколадний бісквіт: Напередодні приготування замочити вишню в лікері. Всі продукти для бісквіта краще зважити заздалегідь.
Розтопити разом шоколад і вершкове масло. Білки відокремити від жовтків і збити з дрібкою солі. Окремо збити жовтки з цукром і ваніллю.
З'єднати жовткову суміш з шоколадом і мигдальним борошном. У три прийоми з'єднати желтково-шоколадну суміш поперемінно вводячи частину білків і борошно просіяне разом з розпушувачем. Додати нарізану вишню з лікером і акуратно перемішати.
Помістити тісто у форму 18 см в діаметрі, яку попередньо застелити пекарським папером і злегка змастити. Я використовую спеціальний спрей.
Випікати в прогрітій до 180 "С духовці 25 хвилин. Перевірити готовність бісквіта на суху паличку. Орієнтуйтеся на вашу духовку!
Готовий бісквіт остудити. Звільнити від форми і розрізати на 2 коржі.
Вишневе конфі: Змішати вишню з пюре. Пектин змішати з цукровою пудрою. Нагріти вишневу суміш майже до кипіння і додавши суміш пектину і цукру варити 2 хвилини. Охолодити.
Шоколадний мус: Замочити желатин в холодній воді. Білки збити до стійких і м'яких піків, поставити в холодильник. Збити вершки з цукровою пудрою до стійких піків.
Розтопити шоколад +3 ст. л. води на паровій бані або в мікрохвильовій печі, додати віджатий і набряклий желатин, перемішати.
З'єднати вершки з шоколадно-желатиновою сумішшю, добре перемішати, додати 1/3 білків, перемішати лопаткою методом складання, від низу до верху і по колу. Точно так же ввести інші білки.
Збірка: З 2 ст. л. лікеру (вишневого соку) і 2 ст. л. води приготувати просочення. Дно рознімної форми 20 см в діаметрі застелити харчовою плівкою, боки форми викласти спеціальною стрічкою або стрічками з файлу. Помістити корж на дно форми і просочити. Покрити половиною конфі.
Зверху викласти половину мусу. Накрити другим коржем, який просочити і покрити рештою конфі.
Викласти мус, який залишився, розрівняти, накрити плівкою в контакт і заморозити.
Шоколадний гляссаж: Приготувати заздалегідь і дати йому дозріти в холодильнику. Я зробила його відразу ж, як тільки відправила торт в морозилку. Желатин замочити в холодній воді. Нарізати шоколад. У каструльці змішати цукор, сироп глюкози і воду. Довести до кипіння і відразу ж зняти з вогню.
Додати згущене молоко і віджатий желатин. Перемішати до повного його розчинення. В кінці додати шоколад і акуратно перемішати. Маса повинна вийти гладкою, однорідною. При необхідності пробити блендером і дати охолонути. Накрити плівкою в контакт і помістити в холодильник.
Звільнити торт від форми. Блюдо затягнути харчовою плівкою, поставити на нього піднесення (у мене салатник), обсяг якого буде менше обсягу торта. Помістити зверху заморожений торт.
І покрити його нагрітої до 35 С глазур'ю, поливати починаючи з центру і по колу. Дати глазурі застигнути і перенести торт на блюдо. Зібрати глазур з плівки і помістити в ємність з кришкою. Зберігати в морозильній камері близько 3-х місяців. При використанні підігріти.
Оформлення: Ви можете прикрасити торт на свій смак. Я прикрасила декором з глюкозного сиропу (інвертний не підійде) і вишнею для коктейлю.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі