Ось таким тортиком з вишнями можна зустріти своїх гостей. Він ефектно виглядає, його можна поставити на святковий стіл і посидіти де-небудь в тіні дерев за приємним чаюванням.
Інгредієнти
тісто
- Яйце куряче - 4 шт
- Цукор тростинний - 180 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
- Какао-порошок - 3 ст. л.
- Ванілін
крем
- Сир - 200 г
- Вершки (35%) - 200 мл
- Желатин - 12 г
- Цукор (універсальний) - 150 г
глазур
- Цукор тростинний - 90 г
- Вода - 75 мл
- Вершки - 75 мл
- Крохмаль кукурудзяний - 0,5 ч. л.
- Желатин - 5 г
Час приготування: 180 хвилин
Кількість порцій: 12
Відокремити жовтки від білків.
Жовтки збити з цукром в міцну піну.
З'єднати жовтки, какао, ванілін і борошно.
Додати збиті в міцну піну білки і обережно перемішати лопаткою.
На дно форми викласти вирізане з пергаменту коло, боки форми не змащувати нічим. Тісто вилити у форму (у мене d = 20 см).
Через хвилин 20 бісквіт буде готовий.
Сир протерти через сито.
Вершки збити.
Цукор злегка змочити водою і варити сироп до карамельного стану. Він повинен ще більше потемніти і уваритися.
З'єднати сир, вершки, остиглий сироп і приготований желатин.
Бісквіт повинен добре охолонути.
Розрізати його ножем на два коржі.
Викласти форму харчовою плівкою, покласти бісквіт, викласти частину крему, на нього ще бісквіт.
Поставити в холодильник, години через два вийняти торт і обмазати його кремом (він теж почне густіти). І знову поставити на холод.
Готуємо глазур: на суху сковороду насипаємо цукор. Вершки змішуємо з крохмалем. А желатин замочуємо хвилин на 30-40. Цукор плавимо на невеликому вогні, не мішаємо.
Коли вся карамель розплавиться обережно вливаємо теплу воду. Доводимо до кипіння і до повного розчинення карамелі.
Гарячу карамель обережно виливаємо в вершково-крохмальну суміш. Перемішуємо, на вогонь не ставимо. Коли все охолоне, додамо желатин.
Заливаємо холодний торт глазур'ю, роблячи гарні патьоки. Верх прикрашаємо вишнею. Смачного!
Додати новий коментар