Торт з карамельною глазур'ю і вишнею

Ось таким тортиком з вишнями можна зустріти своїх гостей. Він ефектно виглядає, його можна поставити на святковий стіл і посидіти де-небудь в тіні дерев за приємним чаюванням.

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Цукор тростинний - 180 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Ванілін

крем

  • Сир - 200 г
  • Вершки (35%) - 200 мл
  • Желатин - 12 г
  • Цукор (універсальний) - 150 г

глазур

  • Цукор тростинний - 90 г
  • Вода - 75 мл
  • Вершки - 75 мл
  • Крохмаль кукурудзяний - 0,5 ч. л.
  • Желатин - 5 г

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 12

Відокремити жовтки від білків.
Жовтки збити з цукром в міцну піну.
З'єднати жовтки, какао, ванілін і борошно.
Додати збиті в міцну піну білки і обережно перемішати лопаткою.
На дно форми викласти вирізане з пергаменту коло, боки форми не змащувати нічим. Тісто вилити у форму (у мене d = 20 см).
Через хвилин 20 бісквіт буде готовий.
Сир протерти через сито.
Вершки збити.
Цукор злегка змочити водою і варити сироп до карамельного стану. Він повинен ще більше потемніти і уваритися.
З'єднати сир, вершки, остиглий сироп і приготований желатин.
Бісквіт повинен добре охолонути.
Розрізати його ножем на два коржі.
Викласти форму харчовою плівкою, покласти бісквіт, викласти частину крему, на нього ще бісквіт.
Поставити в холодильник, години через два вийняти торт і обмазати його кремом (він теж почне густіти). І знову поставити на холод.
Готуємо глазур: на суху сковороду насипаємо цукор. Вершки змішуємо з крохмалем. А желатин замочуємо хвилин на 30-40. Цукор плавимо на невеликому вогні, не мішаємо.
Коли вся карамель розплавиться обережно вливаємо теплу воду. Доводимо до кипіння і до повного розчинення карамелі.
Гарячу карамель обережно виливаємо в вершково-крохмальну суміш. Перемішуємо, на вогонь не ставимо. Коли все охолоне, додамо желатин.
Заливаємо холодний торт глазур'ю, роблячи гарні патьоки. Верх прикрашаємо вишнею. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі