Торт з кремом "Халва з корицею"

Ароматний сметанний крем зі смаком халви і кориці. Швидкий рецепт, просто, смачно! І приклад торта з цим кремом.

Інгредієнти

  • Насіння соняшнику (очищені смажені) - 100 г
  • Мед (або цукор) - 3 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Сметана (20%) - 200 г
  • Цукор - 80 г
  • Корж - 1 упак.

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 1

Якщо крем потрібен густий і повітряний, то сметану потрібно попередньо відважити приблизно 4 години. Якщо не принципово, то можна пропустити цей етап. У чаші блендера подрібнюємо насіння до пастоподібного стану (приблизно 3 хвилини).
Додаємо мед (можна пропустити) і подрібнюємо ще 1 хвилину.
Додаємо корицю і подрібнюємо ще 1 хвилину. У мене торт буде ще зверху корицею посипаний, тому 1 ч. л. без гірки.
Вийшла така паста.
Перемішуємо зі сметаною і цукром. Краще блендером або міксером, щоб не було грудочок. Перевірте на солодкість, щоб крем відповідав вашим вимогам.
Ставимо на 5 хвилин в холодильник. За цей час цукор встигає розчинитися в кремі. Перемішуємо. Готово! Можна промащувати коржі.
У мене були з нагоди куплені вафельні тонкі коржі. З рідким кремом такі коржі виходять тягучими. Особисто я не любитель (більше подобаються класичні коржі), а чоловікові і дітям подобається.
Два коржа прибираю, інші по черзі промазую кремом і складаю один на інший.
Два коржа, що залишилися, подрібнюю руками. Додаю корицю і перемішую.
Посипаю зверху і з боків.
Можна залишити так на 30 хвилин для просочення. Виходить досить повітряним, з тягучими вафельними коржами.
А можна на ці ж 30 хвилин відправити під прес.
Виходить нижче і щільніше.
Зручно подавати відразу маленькими порціями на один укус.
Так можна просочити будь-які коржі. Готуйте з задоволенням!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі