Торт з волоським горіхом

Торт з рисової і кукурудзяної муки з легким кремом і волоськими горіхами. Простий і невигадливий домашній горіховий торт без претензій на якусь вишуканість, але смачний, ніжний і не дуже калорійний. Гідний варіант для сімейного чаювання. Готується цей бісквітний торт елементарно і швидко. Спробуйте!

Інгредієнти

  • Борошно кукурудзяне - 50 г
  • Борошно рисове - 100 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукрова пудра - 100 г
  • Йогурт (натуральний) - 50 мл
  • Сіль - 1 пуч.
  • Розпушувач тіста (без гірки) - 1 ч. л.
  • Сир сирний - 200 г
  • Молоко згущене - 100 г
  • Горіхи волоські - 100 г
Обидва види борошна просіяти, змішати з сіллю і розпушувачем. Все відбувається дуже швидко, тому варто відразу включити духовку на розігрів, 180 °.
Яйця (С1) збити з цукровою пудрою на найпотужніших оборотах міксера в пишну, щільну піну. Влити йогурт, збити ще кілька секунд. У три-чотири прийоми додати борошно, кожен раз перемішуючи тісто лопаткою акуратно, але ретельно. Йогурт можна замінити на кефір.
Вилити тісто у форму, простелену пекарським папером. Дно і боки форми змастити олією. Діаметр форми 18-20 см. У перші 15 хвилин приготування я закриваю форму фольгою: поверхня основи для торту менше тріскається під час випічки і виходить більш рівною. Потім фольгу знімаю і допікаю торт вже без неї. Випікати торт 23-25 ​​хвилин. Завжди враховуйте особливості своєї духовки. Готовність виробу перевірити дерев'яною шпажкою.
Поки печеться основа для торта приготувати крем. Сирний сир збити зі згущеним молоком пару хвилин і змішати з рубаними волоськими горіхами. (50 г) Сирний сир можна замінити на пастоподібний м'який сир. Поставити крем в холодильник.
Готову основу для торту вийняти з форми, викласти на решітку і остудити.
Розрізати вздовж на дві-три частини. Можна просочити коржі цукровим або ягідним сиропом, це на ваш розсуд. Мені здається, що і без просочення торт виходить досить соковитим, не сухим.
Кожну частину торту промазати кремом, зібрати торт. Верхівку і боки торту також обмазати кремом.
Обсипати торт подрібненими волоськими горіхами. (50 г що залишилися) Прикрасити за бажанням. Все готово! Можна наливати чай. На наступний день наш горіховий торт стає ще смачніше.
Приємного вам чаювання.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Cхожі рецепти