Торт "Желейна Вишня"

Неймовірно смачний, легкий, пікантний торт з вишнями.

Інгредієнти

бісквіт

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Цукор - 250 г
  • Яйце куряче - 6 шт
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Куркума - 1 ч. л.

крем

  • Молоко - 500 мл
  • Цукор - 150 г
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

желе

  • Сік (вишневий сік або компот) - 400 мл
  • Вишня - 4 ст. л.
  • Желатин - 10 г

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

Робимо бісквіт: 1. Збиваємо 6 яєць з 250 г цукру в пишну масу. (Маса повинна збільшиться в об'ємі в 3-4 рази).
2. У борошно додаємо куркуму і просіюємо до збитих яєць.
3. Акуратно перемішуємо масу зверху вниз і додаємо цедру лимона. Намагаємося все робити швидко щоб маса не опала. Тісто перекладаємо в форму для випікання змащену маслом. Ставимо в розігріту духовку до 180 гр., На 20- 30 хвилин в залежності від духовці, готовність перевіряємо зубочисткою.
Готовий бісквіт дістаємо з форми і охолоджуємо.
Бісквіт розрізаємо на три коржа.
5. Готуємо заварний крем. У каструльці з товстим дном змішуємо крохмаль, цукор, яйця, додаємо молоко і ставимо на повільний вогонь постійно помішуючи щоб уникнути утворення грудок. Як тільки заварний крем загусне і почне закипати, зняти з плити. У гарячий заварний крем додати м'яке вершкове масло і лимонний сік розмішати до повного розчинення. Заварний крем накрити харчовою плівкою "в контакт" і залишаємо заварний крем охолоджуватися при кімнатній температурі.
6. Готуємо желе. У вишневому соку розчиняємо желатин і ставимо на невеликий вогонь для розчинення желатину (але не кип'ятимо!), Потім додаємо ягоду і прибираємо для стабілізації в холодильник.
Формуємо торт.
1 шар - бісквіт. 2 шар - половину заварного крему.
3 шар - бісквіт. 4 шар - вишневе желе.
5 шар - бісквіт. 6 шар - крем, який залишився. Зверху посипаємо бісквітною крихтою і прибираємо в холодильник на 1 - 2 години.
Дістаємо торт з холодильника, акуратно знімаємо формувальне кільце, прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу.
Насолоджуємося смачним і ароматним тортом.
Всім приємного чаювання!
Смачний, легкий і ароматний торт готовий!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі