Торт "Зимова вишня"

Це традиційний новорічний торт в нашій родині. Якщо на день народження я готую торт, який любить винуватець торжества, то цей торт любимо усіма родичами без винятку. Сімейний торт для самого сімейного свята. Він в міру солодкий, легкий і великий за розміром. Я зазвичай поділяю його на дві частини, оскільки гості в цей вечір приходять в два етапи. Вистачає всім!

Інгредієнти

бісквіт

  • Жовток яєчний - 8 шт
  • Цукор - 150 г
  • Молоко - 8 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Розпушувач тіста - 15 г

меренга

  • Білок яєчний - 8 шт
  • Цукор - 200 г
  • Ванільний цукор - 1 пакет

начинка

  • Вишня (розморозити) - 900 г
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Крохмаль картопляний - 2 ст. л.
  • Вершки (33-35%) - 500 мл
  • Ванільний цукор - 1 пакет

Кількість порцій: 10

Вишню розморозити, відлити 100 мл соку, який виділився, в ньому розведіть крохмаль. До вишні додайте 5 ст. ложки цукру, доведіть до кипіння, влийте сік з крохмалем, розмішайте і відставте остигати.
Підготувати дві форми з пекарського паперу розміром 32 х 32 см з бортиками не більше 3 см для бісквіта і меренги. Розмір обумовлений листом для моєї духовки. У вас може бути трохи більше.
Яйця розділити на жовтки і білки.
Жовтки збити з цукром в пишну світлу масу, додати молоко, перемішати, потім просіяти в неї борошно, змішане з розпушувачем, і перемішати.
Одну з паперових форм викласти на деко і змастити рослинним маслом. Вилити в неї тісто, розрівняти і випікати 10 хвилин при температурі 180 *.
Білки збиваємо до стійких піків, поступово додаючи цукор і ванільний цукор. Другу паперову заготовку також рясно змащуємо олією, викладаємо білки. Спочатку вирівнюємо, потім робимо хвилі силіконовою лопаткою. Випікаємо 40 хвилин при температурі 100 *. Зверніть увагу, що це не безе, не повинно бути сухою скоринки. Маса залишається ніжною, м'якою. Після зазначеного часу я злегка прочиняю духовку і залишаю меренгу ще хвилин на 10.
Тепер залишилося збити вершки з ванільним цукром в пишну масу і можна приступати до складання торту. Першим розподіляємо остиглий компот.
Потім шар збитих вершків.
І зверху все накриваємо меренгою. Зручніше це робити удвох. Один тримає на руках (від долоні до ліктьового згину) білки на папері, кути якої попередньо розрізані, над тортом, а інший починає загортати знизу папір, звільняючи білки, і вони відразу ж укладаються на вершки, починаючи з протилежного краю торта.
Можна посипати цукровою пудрою, що я часто і роблю. Але зараз мені захотілося залишити крапельки, які виступили, - сльози ангела. Можна вирівняти краї. І розрізати на дві частини, або залишити як є. Ось такий апетитний розріз. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі