Весільний або до дня народження

Цей торт можна приготувати на весілля, ювілей, свято. Торти на день народження - категорія рецепту.

Інгредієнти

  • Масло вершкове (для тіста-100 гр., крем-450 гр.) - 550 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 скл.
  • Цукрова пудра - 1,5 скл.
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сметана (в тісто-0,5 скл., крем-0,5 скл.) - 1 скл.
  • Сода гашена оцтом - 1/2 ч. л.
  • Молоко (згущене) - 1 бан.
  • Ванілін
  • Ізюм
  • Арахіс
  • Мак
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Мастика
Готові фігурки можна купити в кулінарних відділеннях ринку (у нас вони продаються на базарі).
Бісквіти можна спекти в 3 розмірах, в залежності від форми випічки. Мені, наприклад, на замовлення зробили ось цю 3-х поверхову підставку і до неї за розміром круглі форми-3шт.
Крила і шийки лебедів можна спекти з заварного тіста, потім бажано посипати їх цукровою пудрою. Цей торт приготувала на ранок доньці в дитсадок.

Спосіб приготування:

Для тіста.

100 г масла, цукрову пудру, 1/2 склянки сметани і яйця збийте до утворення однорідної маси. Всипте борошно, додайте соду, погашену оцтом, і замісіть тісто. Готове тісто розділити на три частини: в першу покладіть розпарені родзинки, в другу - рубані горіхи, в третю - розпарений мак. Випікаючи три коржа при 200 -220 ° С.

Для крему.

Масло збийте до пишної маси, додайте згущене молоко, сметану. Ещe раз збийте, в кінці додайте сік лимона і ванілін. Кожен корж торта змастіть кремом. Накладаючи коржі один на одного промажьте і з зовні, з боків. В середину поставте готові фігурки молодят (або лебедів), оформите мастикою, карамелевими намистинками. Якщо торт готується до дня народження, то додайте до оформлення свічки. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі