Цей торт можна приготувати на весілля, ювілей, свято. Торти на день народження - категорія рецепту.
Інгредієнти
- Масло вершкове (для тіста-100 гр., крем-450 гр.) - 550 г
- Борошно пшеничне / Борошно - 2 скл.
- Цукрова пудра - 1,5 скл.
- Яйце куряче - 3 шт
- Сметана (в тісто-0,5 скл., крем-0,5 скл.) - 1 скл.
- Сода гашена оцтом - 1/2 ч. л.
- Молоко (згущене) - 1 бан.
- Ванілін
- Ізюм
- Арахіс
- Мак
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Мастика
Готові фігурки можна купити в кулінарних відділеннях ринку (у нас вони продаються на базарі).
Бісквіти можна спекти в 3 розмірах, в залежності від форми випічки. Мені, наприклад, на замовлення зробили ось цю 3-х поверхову підставку і до неї за розміром круглі форми-3шт.
Крила і шийки лебедів можна спекти з заварного тіста, потім бажано посипати їх цукровою пудрою. Цей торт приготувала на ранок доньці в дитсадок.
Спосіб приготування:
Для тіста.
100 г масла, цукрову пудру, 1/2 склянки сметани і яйця збийте до утворення однорідної маси. Всипте борошно, додайте соду, погашену оцтом, і замісіть тісто. Готове тісто розділити на три частини: в першу покладіть розпарені родзинки, в другу - рубані горіхи, в третю - розпарений мак. Випікаючи три коржа при 200 -220 ° С.
Для крему.
Масло збийте до пишної маси, додайте згущене молоко, сметану. Ещe раз збийте, в кінці додайте сік лимона і ванілін. Кожен корж торта змастіть кремом. Накладаючи коржі один на одного промажьте і з зовні, з боків. В середину поставте готові фігурки молодят (або лебедів), оформите мастикою, карамелевими намистинками. Якщо торт готується до дня народження, то додайте до оформлення свічки. Смачного!
Спосіб приготування:
Для тіста.
100 г масла, цукрову пудру, 1/2 склянки сметани і яйця збийте до утворення однорідної маси. Всипте борошно, додайте соду, погашену оцтом, і замісіть тісто. Готове тісто розділити на три частини: в першу покладіть розпарені родзинки, в другу - рубані горіхи, в третю - розпарений мак. Випікаючи три коржа при 200 -220 ° С.
Для крему.
Масло збийте до пишної маси, додайте згущене молоко, сметану. Ещe раз збийте, в кінці додайте сік лимона і ванілін. Кожен корж торта змастіть кремом. Накладаючи коржі один на одного промажьте і з зовні, з боків. В середину поставте готові фігурки молодят (або лебедів), оформите мастикою, карамелевими намистинками. Якщо торт готується до дня народження, то додайте до оформлення свічки. Смачного!
Додати новий коментар